My Instagram

35è Saló del Còmic de Barcelona: Els premiats


Divendres 31 de març, es va fer públic el veredicte dels guardonats del 35è Saló Internacional del Còmic de Barcelona.
Son els següents:

El Gran premi del Saló del Còmic ha anat a mans del dibuixant barceloní Josep Maria Martín Saurí en reconeixement als seus 40 anys de trajectòria al món del còmic. Va començar als anys 70 a Bruguera i ha cultivat tot tipus de gèneres. La seva obra més coneguda és la sèrie mitològica Odiseo.


El també barceloní Jaime Martín s'ha endut el guardó al millor còmic espanyol per Jamás tendré 20 años (Norma Editorial), la història real de com en van conèixer i enamorar els seus avis en plena guerra civil.La visión amb guió de Gabriel Hernández Walta i Tom King s'ha endut el de millor obra extranjera. Una versió completament diferent i original del mític heroi cibernètic de Los Vengadores.

El fanzin de còmics d'humor, thrillers i ciencia-ficció Paranoidland que publica bimestralment històries originals de autors espanyols ha guanyat el premi de millor fanzin.

L'autor revelació d'aquest any ha estat Javi Rey amb l'adaptació de la novel·la Intemperie de Jesús Carrasco.
Una adaptació en al que al autor no ha utilitzat paraules per descriure la fugida d'un nen per un país devastat per la sequera i la violència.Finalment, l'obra guanyadora per votació popular ha estat per Fantasy West de Carlos Díaz Correia i Jacobo Márquez, un còmic ambientat al Far West americà del finals del segle XIX i que ha vist la llum gràcies a la plataforma Verkami i el mecenatge.

Cap comentari