My Instagram

I tu, com omples les hores?

NOVA EDITORIAL

EDITORIAL LES HORES
Ens agraden els escriptors que omplen les hores.
Les Hores és una editorial independent i entusiasta que publica obres en llengua catalana.

Volem publicar obres d’autors catalans i traduccions d’autors internacionals que fins ara no hagin estat editats en llengua catalana. Relats amb un punt de vista singular o amb una mirada poc convencional que no han trobat el seu espai en la publicació en català. Hi haurà lloc per als nous talents, per a les perspectives originals i innovadores que reinterpretin la nostra realitat. Publicarem autors d’avantguarda, però també recuperarem autors del segle XX quan ens aportin marcs interessants.

Volem compartir llibres d’aquells que sens dubte deixen una empremta, d’aquells que t’omplen d’alguna cosa, sigui subtil o transformadora: una reflexió, una bona història, un bon personatge… Llibres que ens permetin comprendre una mica més la realitat que ens envolta. Relats que ens parlin de les qüestions eternes al voltant de l’individu, els mons interiors i les relacions humanes, però que també ens parlin sobre la societat i el món d’avui.

El nom de l’editorial pren el títol del Premi Pulitzer i el PEN award atorgat a Michael Cunningham per The Hours, inspirat en la vida de Virginia Woolf i en el llibre La Senyora Dalloway, del qual després se’n va fer una pel·lícula. Aquesta obra evoca el tipus de literatura que volem publicar intimista i reflexiva, marcada per la quotidianitat i preocupada per la complexitat i alhora senzillesa del passar imparable de les hores.

La nostra intenció és posar a l’abast dels lectors una narrativa propera, colpidora i sensible, però amb un abast ampli.

Serem sensibles a la recuperació de la mirada de la dona al llarg dels temps, a les obres que ens aportin noves reflexions i visions sobre el seu encaix en la societat actual.

Ens agraden
els escriptors que
omplen les hores com:
Virginia Woolf,
Marguerite Yourcenar,
David Grossman,
Alice Munro…

Ens interessa principalment la ficció, la novel·la o els contes, tot i que considerarem la no ficció quan ens apropi a les reflexions que volem compartir.

La selecció acurada dels autors a publicar així com una tria rigorosa dels traductors i correctors que col·laboren amb nosaltres, són elements que considerem clau per tal d’assegurar la publicació d’obres de qualitat.

Dinamitzar la relació entre autors, lectors i llibreters és essencial per apropar i enriquir mons clarament complementaris i interrelacionats. Volem que la nostra web sigui un punt de trobada i debat entre els diferents actors que intervenen en la publicació i la bona acollida dels nostres llibres.

Considerem el Llibreter un agent molt important en la cadena de distribució del llibre, tant com a prescriptor de les nostres obres, com a font d’informació fonamental sobre les preferències dels lectors i l’acollida de les nostres publicacions.

Pensem que les Llibreries i les Biblioteques tenen un paper central en el foment de la lectura i la formació de lectors apassionats, sense els quals cap editorial tindria raó de ser. I és per això que volem ser propers i accessibles. Volem estar a la vora quan ens necessitin per contribuir a fer créixer la passió per la lectura.

Som dels qui creiem que la literatura ens ajuda a entendre’ns i a entendre una mica més el món, o a qüestionar-lo, i pensem que aquesta comprensió és necessària per donar sentit al pas de les hores.

Diuen els editors experts que ningú no sap del cert què és el que fa que un llibre sigui molt llegit. Nosaltres dedicarem molta atenció a la selecció de les obres per assegurar-nos que totes elles tenen la qualitat literària què volem publicar. Potser no trobarem la clau de volta però, en el nostre àmbit, no deixarem de buscar-la.

Si més no estem convençuts que cada títol que publiquem contribuirà a la nostra voluntat d’explicar i fer-nos preguntes sobre la realitat en què vivim; només que un lector comprengui una mica més el món gràcies als nostres llibres, ens donarem per satisfets…

Txékhov deia que escrivia per plantejar preguntes i no per contestar-les. L’Editorial Les Hores, amb les seves publicacions, pretén contribuir a fer que seguim interrogant-nos, que seguim pensant en el que ens envolta, potser algun dia trobarem alguna resposta.

L’equip de Les Hores el formen Maria Sempere i Manuel Gómez, i molts col·laboradors entusiastes.

PRIMERS TÍTOLS PUBLICATS
La vida a qualsevol preu
Kristina Sandberg.En Tomas convida la seva esposa Maj i els seus fills adolescents a un elegant hotel al camp per passar les vacances de Setmana Santa. La Maj hauria de ser feliç i, com de costum, farà tot el possible per ser simpàtica i amable amb els altres hostes, si no fos perquè està tan marejada… Però, quan es deixa fer un massatge facial i sent les mans suaus de l’esteticista sobre el seu rostre, no pot contenir les llàgrimes.

En Tomas lluita per l’empresa familiar i per mantenir-se sobri, en Lasse té problemes per aprovar l’últim curs de l’escola de primària i l’Anita està desapareixent dins d’un món de llibres i de pel·lícules. A mesura que acaba la dècada dels 50 i s’hi entreveuen els canvis dels 60, la Maj veu com el seu món, confortable i estable, comença a trontollar. El seu ideal de vida està quedant obsolet.

Kristina Sandberg dóna veu a una generació de dones silencioses que van ser essencials pel desenvolupament de l’estat del benestar modern i per al curs de la història, però que poques vegades tenen un lloc visible.

La vida a qualsevol preu és l’últim volum de la trilogia de llibres independents sobre la història de la Maj. Se n’han venut més de 400.000 exemplars a Suècia.

Algunes vides segueixen sent invisibles[…] Amb la seva epopeia sobre la Maj, una mestressa de casa, Kristina Sandberg mostra que tota una odissea pot estar continguda dins de les parets d’un pis de la ciutat d’Örnsköldsvik[…] Amb cura, l’olor de la cuina, els fums de la bugaderia, la brisa salada del mar se’ns van fent presents. Estem drets al costat de la Maj, a la cuina, amb les grans qüestions de la vida i un, què farà avui per sopar?

The August Prize for Best Fiction 2014

Feu un tastet AQUI

Veure fitxa del llibre AQUIHistòria d'un matrimoni
Geir Gulliksen
Haig de pensar com va ser per a ella aquella primavera, un d’aquells dies abans que passés tot. Aquesta és una de les primeres frases d’aquesta novel·la sobre el matrimoni. Dita un cop, tot ha acabat.

Tot anava bé, fins que de forma sobtada deixà de funcionar. Què va passar realment?

Un home intenta entendre per què el seu matrimoni ha pogut trencar-se, quan ell i la seva dona s’estimaven d’una manera tan sòlida.

Ell reflexiona sobre si mateix i sobre ella, i sobre la vida que van compartir, intentant comprendre què és l’amor i el gran impacte que té en les seves vides.

La novel·la ha estat traduïda a onze idiomes i ha estat nominada a diversos premis com el Norwegian Critics‘ Prize for Literature 2015 i el The Nordic Council Literature Prize 2016.

<<Geir Gulliksen ha deixat com a poeta, novel·lista, assagista i editor la seva empremta en la literatura noruega. Amb les últimes novel·les, ha estat responsable d’una exploració constant i original de les condicions de vida en la socialdemocràcia contemporània, sovint amb els rols de gènere, la sexualitat i la vida familiar com a punts focals. […] La novel·la ofereix un retrat poc comú i finament acurat de la dinàmica d’una relació duradora, la proximitat, la comunitat i la intimitat, però també d’una distància que creix entre la seguretat i la llibertat>>.

Nominació al Nordic Council Literature Prize 2016

Fer un tastet AQUI

Veure Fitxa del llibre AQUI

Cap comentari