My Instagram

El viatge de la lectura

Diuen que llegir és una de les formes més barates de viatjar sense moure't del sofà de casa. Quan un obre un llibre, comença un viatge a un món desconegut on tot és possible. A més, cada vegada són més els viatgers que s'animen a posar en paraules els seus viatges. Per a aquest estiu, a la llibreria tenim un gran assortiment de literatura de viatges perquè viatges des del sofà -o la tovallola de la platja- a mons llunyans i totalment diferents al nostre. Aquí us deixem les millors propostes per viatjar aquest estiu per les pàgines dels nostres llibres:

Entre els aventurers, destaca el nou llibre de Xavier Aldekoa, Hijos del Nilo, també traduït al català, Fills del Nil, amb el qual Aldekoa ens convida a recórrer les aigües d'un dels rius més importants del món. «El més gran dels rius africans és el cor de centenars de pobles i testimoni infatigable de l'ascens i ocàs de les dinasties de faraons més poderoses de la Terra», diu la contraportada. Després de diversos mesos navegant-lo, Aldekoa ha conegut centenars de pobles, tribus, tradicions i cultures exòtiques.
Si lo teu no és navegar, pots viatjar en sidecar amb Sylvain Tesson a través de les pàgines de Berézina. El títol s'apropia del nom d'un altre riu, en les ribes, en 1812, l'exèrcit napoleònic va patir una de les més sagnants derrotes de la seva història. «Dos-cents anys després, Sylvain Tesson segueix la ruta d'aquesta retirada en un viatge de més 4000 quilòmetres en sidecar, acompanyat de quatre amics i els fantasmes de les víctimes d'aquesta massacre».
Tots els rius desemboquen al mar i aquest és motiu del llibre de Maria Belmonte, Los senderos del mar, un viatge a peu en què l'autora es fa acompanyar d'Aristòtil, Goethe, Victor Hugo o Darwin, i per descomptat el lector, per recórrer caminant la costa basca. «Un viatge sentimental als llocs de l'adolescència es transforma en una exploració dels vells camins costaners, un recorregut per la història humana i geològica, gravada d'una manera particular en els paisatges».
Sueños Árticos de Barry López, guanyador del National Book Award, submergeix el lector en un món congelat, hostil, però al mateix temps la llar de centenars d'animals i persones. Enormes masses de gel, la profunditat de l'oceà o la senzilla vida dels esquimals són alguns dels temes amb què Barry Lopez confecciona un viatge inoblidable.
El món com a destí és el que han triat Ignacio Dean, en Libre y salvaje, llibre on explica la gran aventura de donar la volta al món a peu durant tres anys, passant per 4 continents i 31 països en els 33 mil quilòmetres que va durar la seva odissea; el mateix compte Diario de un viaje de un viaje diario, de Xavier Mollins i Carme Corretgé, que s'han proposat donar la volta al món amb pocs diners.
Si les ciutats són lo teu, tens Diccionario de Nueva York, d'Alfonso Armada, que, com diu a la contraportada, no és una guia de viatges ni un llibre d'aventures ni una anàlisi d'una ciutat i la seva gent ni un estudi del paisatge urbà, però ho és tot a la vegada. 
A l'altra punta del globus ambienta el seu llibre Mikel Ayestaran, Oriente MedioOriente Roto, un llibre que analitza la ferida que dessagna Orient a través de desenes de conflictes armats que ell mateix a cobert com a periodista de guerra. 
Més tranquil és el viatge de Geoff Dyer a Arenas blancas, un llibre en què l'autor acompanya el lector a 10 dels llocs més exòtics del món, sempre perseguint la resposta a la pregunta més important: Per què viatgem?Fitxa del Llibre AQUI
Fitxa del llibre AQUI


Fitxa del llibre AQUI
Fitxa del llibre AQUI

Fitxa del llibre AQUIFitxa del llibre AQUI
Fitxa del llibre AQUI
Fitxa del llibre AQUI
Fitxa del llibre AQUI

Cap comentari