My Instagram

Los últimos días de Nueva Paris, pels amants del terror i les atmosferes estranyes.

LOS ÚLTIMOS DÍAS DE NUEVA PARIS

CHINA MIÉVILLEEDICIONES B

París ocupada pels nazis. L’univers surrealista francès i la demonologia. China Miéville agafa aquests tres elements i els enllaça en un relat brillantment foll. Los últimos días de Nueva París és una novel.la fantàstica amb un fort component de terror, que traspua de tots els seus porus un humor sorneguer.

La trama ens situa a l’any 1950, fa cinc anys que nazis i resistència lluiten en un París segellat on una estranya bomba ha convertit en reals els deliris dels surrealistes. Alhora els nazis per oposar-s’hi han aconseguit invocar dimonis de l’infern.

Un dels mèrits de l’autor és des del meu punt de vista, haver creat una novel.la  coherent a partir d’unes peces molt dispars. I sobretot haver sabut donar vida a la munió de monstres que poblen la ciutat de París. De fet tot sovint he tingut la sensació d’inmergir-me en un dels obscurs i enganxosos relats de Lovecraft en un context diferent. Precisament la creació d’una atmosfera coneguda i embogida alhora però asfixiant és juntament amb la seva capacitat encarnar monstres els punts forts de la novel·la.

Los últimos días de Nueva París és una novel·la molt ben escrita, amb la qual els amants del terror i de les atmosferes estranyes i inquietants disfrutaràn ben segur. Però que també encandil·larà a tots aquells que sense ser fans del gènere fantàstic busquin una novel·la diferent que els endinsi en un món en lluita entre el real i el fantàstic, i tot banyat d’un humor hàbilment escampat.

Jordi Riu

Cap comentari