My Instagram

Clàssics per a l'estiu


Durant les vacances hi ha qui prefereix llegir un clàssic en comptes d’un thriller o una novel·la romàntica. Aquest estiu us recomanem Frankenstein de Mary Shelley quan justament fa 200 anys que es va publicar la primera edició, de només 500 exemplars. Després d’aquesta primera edició se n’han fet milers d’exemplars més i n’és molt popular la pel·lícula de James Whale de 1931.

Un fet curiós sobre la novel·la és que va ser concebuda després de que Lord Byron proposés, en una visita als Shelley i als seus col·legues, que escriguessin un petit relat de terror. Aleshores, Mary Shelley va imaginar la que es considera la primera obra de ciència-ficció i una il·lustre novel·la de terror gòtic.

Us proposem 3 lectures entorn a aquest clàssic: Frankenstein,
Veure fitxa del llibre
edición anotada (Akal) és un àlbum amb il·lustracions excepcionals, una introducció de Guillermo del Toro , contextualització històrica i llistes sobre les adaptacions cinematogràfiques. Si encara voleu aprofundir més en el tema us
Veure fitxa del llibre
recomanem l’assaig de Ricard Ruiz Garzón Mary Shelley i el monstre de Frankentein (Angle) que relaciona la vida i les idees de Mary Shelley amb la creació d’altres monstres i des d’una perspectiva contemporània. Finalment, per apropar aquest doctor terrorític als més petits us proposem l’adaptació del clàssic en format còmic de Marion Mousse (SM).
Veure fitxa del lllibre

Si voleu més, us deixem l'enllaç a la newsletter d'UDL Distribuciones, on aprofitant l'estrena als cinemes de Mary Shelley, han fet una recopilació del bo i millor del seu catàleg sobre la seva millor obra.

Que passeu unes vacances terrorífiques!

Cap comentari