My Instagram

ACCIÓ CULTURAL I ANIMACIÓ A LA LECTURA


LA GRALLA S.C.C.L. sempre s’ha sentit involucrada amb tot allò que vagi lligat a la difusió cultural i especialment l’animació a la lectura. Per això desenvolupa les tasques següents:

-Assessorament i venda a biblioteques i centres culturals de Granollers i comarca.

-Realització de campanyes a les empreses per tal de promoure el llibre com a obsequi nadalenc als seus treballadors, intentant que un percentatge elevat d’aquests llibres sigui en català.

-Oferir un àmplia oferta de títols infantils i juvenils, especialment en català, exposada de forma atractiva i de fàcil accés tant pel públic adult com pel públic infantil. La secció infantil i juvenil de l’establiment és molt utilitzada per les escoles a l’hora de triar els llibres de lectura recomenada i els de la biblioteca d’aula.

-Facilitar llibres pels grups de lectura que es reuneixen a les biblioteques.

-Oferir llibres de lectura i un espai per a reunions al Seminari de Literatura Infantil del Casal del Mestre.

Presentació a l'Espai Gralla
-Lectura de textos, poesia i presentacions de novetats, ja siguin literàries o en diferents suports audiovisuals, amb la presència dels seus autors i una corresponent tertúlia o debat.

-Promoció de les PUBLICACIONS LOCALS I COMARCALS amb una presència destacada a la llibreria i presentacions de novetats.

-Dinamització i narració de contes infantils, ja sigui a l’interior de l’establiment o al carrer.

-Promoció, des de l’any 2002, del PREMI D’HUMOR I SÀTIRA JAUME MASPONS I SAFONT, aportant-ne la dotació econòmica del premi (5.000 euros) i col·laborant en l’edició i promoció, conjuntament amb el periòdic EL 9 NOU i l’Associació Cultural de Granollers.

Sant Jordi 2009
-Potenciar la FESTA DEL LLIBRE del 23 d’abril instal·lant punts de venda al carrer per apropar la lectura als vianants (amb parades de llibres) i els escriptors (amb signatures de llibres), tot plegat donant un aire lúdic a la celebració.
La Gralla hi participa amb tres parades: una amb llibres per a adults, una amb llibres infantils i juvenils i una altra especialitzada en publicacions d’autors locals i comarcals. Els autors de Granollers i comarca participen en tertúlies al carrer organitzades per l’Àrea de Cultura de l’ajuntament de Granollers en col·laboració amb LA GRALLA.

Fem un llibre 2011
-Participació en la confecció de EL GRAN LLIBRE DE LA CIUTAT DE GRANOLLERS en col·laboració amb el Casal del Mestre, la Llibreria Carbó i el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Granollers. Es tracta d’una activitat familiar, orientada especialment al públic infantil, que es celebra a la Plaça de la Porxada.

-Conservació del patrimoni històric. Al portar a terme els treballs d’ampliació de l’establiment actual i pel fet d’estar situats dins el perimetre de l’antiga muralla de la ciutat, es van trobar arcuacions, paviments i una àmplia mostra de ceràmiques datades entre els segles X i XVII. Els arcs han quedat incorporats al nou edifici.

-Col.laboració amb el CENTRE PENITENCIARI DE QUATRE CAMINS (La Roca del Vallès) amb la instal·lació d’una parada de llibres per Sant Jordi al mateix centre.
Edició 2011-Menja't una Cama

 -Organització dels sopars poètics “MENJA’T UNA CAMA” que tenen lloc al carrer amb la participació de poetes que reciten la seva obra.

-Participació activa en festes i celebracions locals com ara Carnestoltes, Nadal o FESTA MAJOR i patrocini d’activitats organitzades per diverses organitzacions locals com per exemple Amics de l’Àfrica, i celebracions i activitats populars com “Les golfes” (mercat d’oportunitats).