My Instagram

BREU INTRODUCCIÓ HISTÒRICA

La llibreria LA GRALLA va nèixer al carrer Museu número 9 de Granollers l’any 1966 amb la voluntat d’oferir un tractament professional al comerç del llibre i convertir-se en un instrument eficaç davant les carències culturals, socials i polítiques d’aquell moment.

Deu anys més tard, a banda d’aquest primer establiment del carrer Museu, LA GRALLA va obrir un nou local al carrer Sant Jaume número 50 dedicat únicament a la venda de productes de papereria.

Des d’aquest mateix any 1976 LA GRALLA, amb la voluntat de posar en comú els problemes i les inquietuds entre diverses llibreries principalment de comarques, va entrar a forma part de la COOPERATIVA BESTIARI destinada a la logística i serveis.

L’any 1979, les noves possibilitats legals van permetre als treballadors de La Gralla constituir-se com a SOCIETAT COOPERATIVA DE TREBALL i així ha continuat fins a l’actualitat.

L’any 1991, la llibreria La Gralla es va traslladar des del carrer Museu al seu emplaçament actual, un nou local molt més espaiós (en aquell moment 580 m2) al centre històric i comercial de Granollers.

L’any 2002 LA GRALLA S.C.C.L. va participar en la creació de LLIBRETERS DE CAPÇALERA i el seu portal electrònic TOTSELSLLIBRES.COM, sent-ne un dels socis fundadors i finançers dels estudis previs de viabilitat. Més endavant, quan els serveis que s’ofereixen des d’aquesta nova iniciativa s’han posat en marxa, La Gralla ha seguit integrada de manera activa en el seu funcionament amb un membre del seu personal al Consell i a la Comissió de Compres, i participant en totes les seves campanyes. Per altra banda, per poder oferir aquests serveis correctament, LA GRALLA s’ha dotat d’una millor xarxa d’equips informàtics i ha instal·lant una terminal de consulta on-line a disposició del públic.

Des de desembre del mateix any LA GRALLA S.C.C.L. ha entrat a formar part del projecte NOVA CATALONIA amb una aportació de capital del 20% en equivalència amb els altres quatre socis (La llar del Llibre de Sabadell, El Cau ple de Lletres de Terrassa, Robafaves de Mataró i Miquel Colomer, soci gerent).


A finals del 2004 LA GRALLA S.C.C.L. va obrir les seves noves instal·lacions doblant la seva superficie comercial. La papereria es va integrar dins del mateix edicifi i es va ampliar l’espai destinat a la venta de llibres, resultant especialment beneficiades les àrees més propiament literàries, ja sigui per un públic adult o infantil i juvenil.

Així doncs, amb les noves instal·lacions s’ha ampliat la secció de literatura infantil i juvenil, s’ha destinat una nova planta a la literatura per a adults, ampliant les seccions de literatura clàssica, assaig literari, diccionaris, mètodes d’idiomes, literatura en llengua estrangera i llibres de butxaca, i s’ha obert una nova planta destinada unicament a guies, mapes i literatura de viatges.Pel que fa a la zona dedicada a papereria, s’ha disposat una planta destinada a la papereria escolar, d’oficina i articles per a belles arts, i una altra planta destinada a articles d’escriptori i complements de regal. D’altra banda LA GRALLA continua oferint productes complementaris al llibre en diferents suports audiovisuals (cd, dvd, cd-rom).

Al llarg de la seva història la llibreria La Gralla sempre ha estat molt vinculada al GREMI DE LLIBRETERS participant-hi activament, així membres de la llibreria com Tuni Jordana o Rosa Viñallonga n’han estat membres de la junta.