My Instagram

La Gralla Solidària


El passat mes d'abril, La Gralla va rebre una visita amb una proposta inesperada i irrenunciable.
L'A.E. Ramassar, club de futbol amateur de Les Franqueses del Vallès, ambaixadors de les ODS de Nacions Unides i que defensa valors com la solidaritat, la cultura i l'esport, organitza cada any (i amb aquest ja en són 6) viatges solidaris a l'Àfrica. Ens van demanar col·laboració per organitzar un taller de dibuix a la seu de l'ONG Hommes de Demain a Costa d'Ivory i, com no podia ser d'una altra manera, la resposta va ser SI!.

El viatge va començar l'11 d'abril i tenia com a objectius conèixer la zona d'Abidjan, la ciutat més gran del país. Allà, com els altres anys a Etiopia, Uganda o Camerun, l'AE Ramassar va organitzar un partit de futbol contra l'equip local i van aprofitar per visitar l'ONG Hommes de Demain i fer-lis entrega d'un xec per valor de 18.000 euros pel seu projecte "Per un somriure" que ajuda a nens i nenes amb diferents graus de discapacitat, tant física com psíquica. Aquest fet els hi suposa un grau de discriminació molt gran, ja que les seves pròpies famílies els deixen de banda. En molts casos se'n desentenen perquè posen més atenció als altres fills que els hi poden ser més útils per generar ingressos i, en altres, perquè també es considera que poden donar mala sort.
El projecte “Per un somriure” anava destinat a la compra de material ortopèdic (pròtesis, cadires de rodes i aparells de mobilitat funcional) per millorar la mobilitat i l’accés a l’educació de 50 nens i nenes amb diferents graus de discapacitats.
La petita aportació de La Gralla va ser la donació del material per 
realitzar el taller de pintura, on els nens van poder gaudir d'allò més fent tot tipus de dibuixos per decorar amb murals totes les parets del recinte de l'escola.

D'aquesta manera, el Ramassà continua deixant petjada en el continent 
Africà portant alegria i moments màgics allà on més ho necesiten. Des de 
La Gralla, només ens quedar felicitar-los per la gran tasca que fan i 
agraïr-los que hagin comptat amb nosaltres per fer realitat aquest 
projecte.
Fins l'any vinent!

Cap comentari